Uzun süreli kayıtlarınızdan sonra en çok ihtiyacınız olan şey iyi bir arşivleme sistemidir. En sık karşılaştığımız sorun, hekimlerimizin hiçbir veriyi silmek istememesi, kayıtları yüzyıllar boyunca saklamak istemesidir. Oysa hiçbir makine kapasitesi buna izin vermez. Özellikle günümüz teknolojisi sayesinde Full HD kamera kayıtları oldukça fazla yer kaplamaktadır.

Bir hafta boyunca, 7/24 süren çift kameralı bir VideoEEG kaydı çok fazla yer kaplayacaktır. Bunun gibi onlarca hastayı hiçbir veriyi silmeden, kısaltmadan saklamak istemeniz pek maul bir hareket değildir, fiziken mümkün de olmayacaktır.

Bunun yerine, 7/24 kayıtlarınızda sizin için en önemli yerleri işaretleyerek kısaltmanız, önemsiz yerleri silmeniz en doğru hareket olacaktır. Bu size de ileride veriler arasında boğulmamanızı, aradığınız veriyi hemen bulmanızı sağlayacaktır. Örnek vermek gerekir ise, hastanın yemek yediği, tuvalette olduğu, veya hiçbir EEG bilgisinde bozukluk olmayan yerleri silmeniz bir çok açıdan verimli bir davranış olacaktır.

Arşivleme Aşamaları

  1. Hasta verilerini okuyunuz. İstediğiniz yerlere BAYRAKLAR koyarak kısaltma işlemine hazırlayınız.
    Kırmızı bayraklar -> EEG ve Video verilerini,
    Yeşil bayraklar -> EEG verilerini saklayacaktır.
  2. Gerekli yerlere bayrakları koyduktan sonra
    – SERVER üniteniz var ise hasta ismine sağ tuş ile tıklayarak READ marker’ı koyunuz. Kısaltma işlemi otomatik olarak gün içerisinde yapılacaktır.
– SERVER üniteniz yok ise manuel kısaltma işlemi yapınız.

3. Kısalttığınız hastaları VD alanına gönderiniz.

VD alanı dolana dek kısalttığınız hastaları göndermeye devam ediniz. Farklı hastaları aynı VD alanına gönderebilirsiniz. Her hasta için bir DVD yapmak gibi bir düşünceniz olmasın. Arşivleme sistemi genel bir kütüphane mantığı ile çalışır.

VD alanı dolduktan sonra, DVD yazma işlemine yönelmelisiniz.

Sistem otomatik olarak ilgili VD alanını, koymuş olduğunuz DVDlere (veya var ise BD medyalara) yazacaktır. Yazma işlemi bittikten sonra sisteminizde var ise MS (multistorage) alanına aynı DVD içeriği otomatik olarak kopyalanacaktır. Yazdırdığınız DVD medyası üzerine hangi VD numarasını yazdırdığınız not ediniz.

VD alanlarını boşaltmayı unutmayınız. (Normalde otomatik olarak boşaltılır.)

İlerleyen zamanlarda hastalarınızı ararken sistem size gerekli DVD numarasını söyleyecek, o DVD’yi takmanızı isteyecektir. (Kütüphanede yer alan raf ve sütun numarası gibi düşünün.)

Total Page Visits: 4494 - Today Page Visits: 5
Kategoriler: Rutin EEG

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder